Sådan kvittede jeg smøgerne

Jeg har i flere år taget tilløb til at kvitte smøgerne. Men på trods af flere – synes jeg selv – ihærdige forsøg har alle min forsøg været ganske og aldeles forgæves. Nogle gange er det lykkes mig at holde mig fra cigaretterne i et stykke tid, mens det andre gange stort set kun har været nogle få timer, hvor jeg har kunnet lægge røgen på hylden.

Og jeg synes egentlig, at jeg har prøvet temmelig mange ting: Kold tyrker, nikotinplastre, nikotintyggegummi, akupunktur osv. Men lige lidt har det hjulpet. Efterhånden var jeg faktisk ved at være ganske opgivende og havde indstillet mig på, at det nok slet ikke skulle lykkedes.

Men så for et halvt års tid siden kom en af mine venner forbi og proklamerede, at nu havde han sørme kvittet smøgerne – helt og aldeles. Og uden nogen former for tilbagefald. Slet og ret imponerende. For Jens, som min kammerat hedder, har været storryger i mange år. Og jeg havde egentlig slet ikke forestillet mig, at han sådan lige ville gå hen og kvitte rygningen. Men nu var det altså lykkes for ham. Og han mente faktisk også, at det var noget jeg sagtens ville kunne klare – uden det helt store bøvl endda.

Og så måtte jeg jo afkræve Jens en uddybende forklaring. Og den kom prompte: E-cigaretter var svaret. Jens var simpelthen skiftet over til en elektronisk cigaret. Og fra det øjeblik, havde han overhovedet ikke haft brug for sine gamle cigaretter mere. Så det var jo i bund og grund en ganske simpel og ligetil forklaring.

Kan Jens, så kan jeg også

Der var ikke langt fra tanke til handling. For hvis Jens havde kunnet ændre sine rygevaner så hurtigt og let, så måtte det også være muligt for mig at gøre noget. Og inden Jens var gået, havde jeg allerede bestilt min første e-cigaret.

Jeg bestilte min e-cigaret startpakke i den samme webshop, som Jens også havde købt hos. Det var hos smartsmoke.dk. Og de har til fulde levet op til både mine forventninger og det de lover på deres hjemmeside, nemlig gode produkter til billige priser – og så en hurtig levering oveni. Smartsmoke kan så absolut anbefales, hvis du også går med tanker om at prøve en e-cigaret.

Det var for resten sådan et startsæt her, http://smartsmoke.dk/e-cigaret-startpakker/ego-w, som jeg bestilte. Det har jeg været godt tilfreds med. Og det er den samme e-cigaret, som jeg bruger endnu.

Et halvt år senere

Et halvt år er der efterhånden ved at være gået siden Jens om forbi den famøse og skæbnesvangre dag, som skulle ændre min dagligdag – og ja, faktisk hele mit liv så drastisk. Skiftet fra tobakscigaretter til e-cigaretten har nemlig betydet flere ting for mig. Først og fremmest er der den økonomiske gevinst. Det er nemlig en hel del billigere at bruge e-cigaretter end det er at ryge almindelige cigaretter. Samtidig føler jeg også en stor helbredsmæssig gevinst. Jeg hoster og hakker nemlig ikke længere hver morgen når jeg vågner. Og så føler jeg i det hele taget at jeg har det bedre rent fysisk. Så alt-i-alt er jeg temmelig godt tilfreds med at været skiftet til e-cigaretter. Måske jeg en dag endda helt kan holde op med at ryge. Det nærer jeg stor forhåbning til nu.

 

 

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *