Spil fodboldgolf til firmaarrangementet

Mange begynder straks at himle med øjnene, når de får at vide, at de skal til et arrangement med kollegaerne. De tænker, at det bliver noget kedeligt, hvor man skal grine selvom man ikke har lyst, eller lave noget kedeligt eller triviel teambuilding, som man måske slet ikke kan se formålet med. Mange føler også en vis usikkerhed i at vide, at de med stor sandsynlighed vil blive kastet ud i noget, som de ikke har prøvet før og som de måske endda vil have svært ved at finde ud af.

Hvis et arrangement med kollegaerne er arrangeret på den rette måde, kan man dog sagtens finde ud af, at det faktisk kan være både sjovt, inspirerende og lærerigt.

En af de aktiviteter, som mange mennesker bliver gladere og gladere for, er fodboldgolf. Lige når man hører om det er det ikke sikkert, at der ringer en klokke. Og det er bestemt ikke så mærkeligt, for det er stadig et forholdsvis nyt koncept. Reglerne er enkle så alle kan være med til det og så er det ikke så krævende fysisk. Derfor er det en god måde at bruge en time eller et par timer i gode kollegaers selskab.

Alle kan lære reglerne til fodboldgolf

Fodboldgolf minder i bund og grund om minigolf, hvor golfbolden er erstattet med en fodbold og hvor man bruger sine fødder og sparker til bolden i stedet for at slå til den med en golfkølle.

Selvom man aldrig har prøvet at spille det før, kan man være sikker på, at man nok skal få fat i reglerne til fodboldgolf hurtigt. Det er nemlig et meget simpelt spil, som ikke kræver så meget af dem der spiller det. Helt grundlæggende kan man sige, at konceptet er det samme som golf blandet med fodbold. Man har en bold, som man sparker rundt med. Det er på dette punkt, at fodboldgolf har en klar kobling til fodbold. For det faktum, at man bruger fødderne til at sparke en bold, er det samme som til fodbold.

Der hvor spillet minder om golf er i forhold til, at bolden skal sparkes i hul på færrest spark. Det vil sige, at det er det hold, der sparker bolden i hul på færrest spark, der vinder. Alle spillere har en bold hver. Det vil sige, at det også er en måde, hvorpå spillet minder om golf. Når man spiller golf har hver spiller nemlig også deres egen golfbold. Det vil altid være den bedste spiller der starter således, at reglerne er helt fair.

Det videre forløb i fodboldgolf er interessant

Det starter med, at samtlige spillere skal sparke deres bold tættest på et hul. Det vil sige, at man skal sigte hen mod hullet, som man kan se længere fremme. Så vil det være den spiller, hvis bold ender længst væk fra hullet, der skal spille næste gang. Dette fortsætter man med at gøre indtil bolden er i hul. Hvor lang tid man fortsætter kommer naturligvis helt an på hvor gode spillerne er. Hvis der er tale om professionelle fodboldspillere vil der formentligt ikke gå lang tid før bolden er i hul.

Har man derimod med amatører at gøre vil der gå meget længere tid før bolden er i hul. Man noterer undervejs på en pointtavle for at følge med i hvor godt det går de forskellige spillere. På den måde kan man til sidst se hvem der har vundet spillet og har haft færrest spark i løbet af hele spillet. Normalt siger man fra arrangørens side, at man skal sætte omkring 1,5 time af til en runde. Ønsker man at spille mere vil det vare omkring en time efterfølgende da man er mere øvet og kan reglerne bedre.

Fodboldgolf er velegnet som teambuilding

Ønsker man som virksomhed at lave nogle teambuildingøvelser, som kan bringe medarbejderne tætte sammen, er der naturligvis mange muligheder.

Som udgangspunkt gælder det om at finde nogle øvelser eller en aktivitet, hvor alle kan være med uden de store forkundskaber. Samtidig får man også som oftest de bedste resultater, hvis man finder noget, som foregår i en afslappet atmosfære.

Disse egenskaber finder man bl.a. i fodboldgolfspillet, hvorfor det for mange er et naturligt valg, når man vælge, hvad man skal lave på en god dag sammen med kollegaerne.

Har I ikke allerede selv prøvet fodboldgolf, så kan det kun anbefales at give det et forsøg – de fleste falder nemlig hurtigt for spillet.

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *